Vučić: Primarno pitanje „zelene agende“ u energetici Studio B

Objavljeno: 28.05.2021. 09:01 Izmenjeno: 29.05.2021. 09:43

Pitanje implementacije „zelene agende“ jedno je od najbitnijih u oblasti energetike i Srbija ne može da se liši prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, istakao predsednik Vučić u razgovoru sa direktorom EPS-a i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare.

Predsednik Aleksandar Vučić je sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome – očuvanju životne sredine.

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana