Gradske znamenitosti večeras u ljubičastoj boji beoinfo

Objavljeno: 16.05.2022. 11:24 Izmenjeno: 16.05.2022. 11:24

Grad Beograd će se oglasiti na specifičan način, kolorizovanjem u ljubičasto Mosta na Adi, Brankovog mosta, Palate Albanija, velike kupole Doma Narodne skupštine, navodi se u saopštenju.

Udruženje za hereditarni angioedem – HAE Srbija, uz podršku Grada Beograda, obeležava 16. maja Međunarodni dan HAE, saopštili su iz JKP „Javno osvetljenje”.

Hereditarni angioedem je retko oboljenje, nastalo kao posledica nedostatka jednog krvnog proteina koji utiče na poremećaj imunskog sistema. HAE prouzrokuje otok organa, koji prate dramatični i bolni napadi, kao i gubitak svesti. U Srbiji živi oko 90 ljudi sa ovom dijagnozom, a procenjuje se da ih ima upola toliko bez dijagnoze.

HAE Srbija je članica međunarodne organizacije „HAE International”, koje će 16. maja prigodnim aktivnostima učiniti medijski vidljivijim sve one koji boluju od ove retke bolesti. Da nisu usamljeni u svojoj bolesti, uz poruke podrške i saosećanja njima i njihovim porodicama, Grad Beograd će se oglasiti na specifičan način, kolorizovanjem u ljubičasto Mosta na Adi, Brankovog mosta, Palate Albanija, velike kupole Doma Narodne skupštine, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana