Gradonačelnik: Srbija nikada neće zaboraviti cara Nikolaja Beoinfo, Studio B

Objavljeno: 17.07.2018. 14:17 Izmenjeno: 18.07.2018. 07:27

Grdaonačelnik Beograda Zoran Radojičić povodom obeležavanja stogodišnjice od smrti cara Nikolaja II Romanova priredio je svečani prijem u Starom dvoru.

 

Pozdravljajući sve učesnike svečanosti gradonačelnik je podsetio na tradicionalno rusko-srpsko prijateljstvo i savezništvo istakavši, da su jubileji trenuci kada se toga podsećamo a mladim naraštajima prenosimo koliko je važno negovati dobre prijateljske odnose. Sveukupna saradnja dveju zemalja je na izuzetno visokom nivou kaže Radojičić i ističe, da očekuje da će ona u budućnosti biti još intezivnija u različitim oblastima.

– U znak zahvalnosti za sve što je uradio za srpski narod, u centru Beograda u Ulici kralja Milana podignut mu je spomenik 2014. godine, a i ulica u samom srcu prestonice nazvana je njegovim imenom. Rusko-srpska saradnja u Beogradu unapređena je i rekonstrukcijom platoa ispred Crkve Svetog Marka i Crkve Svete Trojice. Ovaj plato nakon rekonstrukcije predstavlja još jedno mesto susreta građana – rekao je gradonačelnik.

On je naveo da se danas sa uvažavanjem sećamo stradalnika cara Nikolaja i njegove porodice i iskazujemo mu poštu.

– Srbija nikada neće zaboraviti njegov značaj za našu istoriju. Takođe, sto godina od smrti porodice Romanov podseća nas koliko daleko u istoriji seže naše prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom – istakao je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 15°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana