Gradonačelnik Siniša Mali se sastao sa prvim čovekom Havane Beoinfo

Objavljeno: 14.12.2017. 18:01 Izmenjeno: 15.12.2017. 13:20

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Republici Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice.

Siniša Mali je pozvao prvog čoveka Havane da sledeće godine poseti Beograd, a povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kube.

– Razgovarali smo o potpisivanju Sporazuma o bratimljenju između Beograda i Havane, gradova koji možda jesu geografski udaljeni, ali mogu da budu veoma bliski po pitanju saradnje u oblasti kulture, sporta i turizma. Pozvali smo njihove sportiste i pozorišta, kao i kabaree po kojima su poznati, da posete našu prestonicu. Takođe, dogovorili smo se da se Havana predstavi na sledećem Sajmu turizma, kao i da jedan od parkova u Havani i Beogradu dobije naziv srpsko – kubanskog prijateljstva. Verujem da je ovo početak jedne lepe saradnje na obostranu korist i zadovoljstvo – rekao je Mali posle sastanka.

mali-havana-gradonacelnik2

On je dodao da Havana 2019. godine slavi 500 godina od osnivanja, te da je dogovoreno da tim povodom delegacija Grada Beograda poseti tu prestonicu.

Gradonačelnik Siniša Mali boravi u zvaničnoj poseti Republici Kubi kao deo delegacije Republike Srbije koja je predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana