Gradonačelnik Radojičić poziva građane da učestvuju na javnim raspravama Beoinfo

Objavljeno: 10.08.2019. 11:38 Izmenjeno: 11.08.2019. 12:07

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić podseća da je Grad Beograd tokom poslednjih šest godina doneo preko 250 planova, a sve sa ciljem unapređenja razvoja grada i veće zaposlenosti.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić podseća da je Grad Beograd tokom poslednjih šest godina doneo preko 250 planova, a sve sa ciljem unapređenja razvoja grada i veće zaposlenosti.

– Ova činjenica vidljiva je svakom građaninu s obzirom na izuzetno veliki broj gradilišta u čitavom Beogradu i ubrzani razvoj naše prestonice. Primera radi, samo na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli odluke o izradi 17 planova detaljne regulacije. Izdvojio bih planove koji se odnose na infrastrukturne projekte – plan područja između trase tunelske veze Savske i Dunavske padine i ulica Kraljice Natalije, Balkanske i Gavrila Principa kao i plan za izgradnju pešačko biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije sa mostom preko reke Save. Pored toga pristupa se izradi plana centralne gradske zone – bloka između ulica Terazije, Nušićeva, Dečanska i Trg Nikole Pašića – rekao je Radojičić.

Prvi čovek Beograda ističe da je posebno važno da građani uzmu učešće u postupcima izrade planova upravo aktivnijim učestvovanjem na javnim raspravama povodom donošenja istih.

– Možda je ovo pravi trenutak da još jednom pozovem građane da iskoriste svoje pravo i uzmu učešće u javnim raspravama, daju svoje sugestije i predloge kako bi izbegli kritike i probleme kada te iste planove realizujemo – ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik dodaje da je intenzivna urbanistička aktivnost omogućila i realizaciju veikih infrastrukturnih radova u centralnom delu grada tako da ćemo već krajem godine biti ponosni na činjenicu da naš grad ne zaostaje za lepotom drugih evropskih metropola.

– Na rekonstruisane ulice, popločane i proširene trgove, novu signalizaciju, više zelenila biće ponosni Beograđani, a u svemu će uživati siguran sam i brojni gosti prestonice – zaključuje Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana