Gradonačelnik Radojičić: Meksiko uz Srbiju i kada je najteže Beoinfo

Objavljeno: 14.05.2021. 16:47 Izmenjeno: 14.05.2021. 16:47

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić susreo se  u Starom dvoru s novoimenovanim ambasadorom Republike Meksiko Karlosom Feliksom

Danas sam imao veoma prijatan razgovor s ambasadorom Meksika, zemlje koja dosledno i nepokolebljivo poštuje celovitost i teritorijalni integritet Srbije – kazao je gradonačelnik Radojičić.

U razgovoru je pomenuto da je ambasador Meksika ostao u Beogradu i nakon početka ratova na ovim prostorima, obavljajući diplomatsku funkciju otpravnika poslova.

– Moj ponovni povratak u Beograd nakon toliko godina za mene je lično zadovoljstvo, pogotovo što sam u vašoj zemlji sada kada su okolnosti i situacija mnogo bolji. Osećam i profesionalno zadovoljstvo zbog činjenice što se u Srbiju vraćam upravo u godini kada naše dve zemlje obeležavaju 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa – dodao je ambasador Meksika.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da su ovakvi snažni i neraskidivi prijateljski odnosi temelj za još širu saradnju u budućnosti.

– Grad Beograd će u godini ovog značajnog diplomatskog jubileja s izuzetnim zadovoljstvom dati svoj doprinos njegovom obeležavanju. Takođe, budući da Meksiko želi da aktivnije radi na internacionalizaciji meksičkih gradova, Beograd će se rado uzeti učešće i uspostaviti dugoročnu saradnju s nekim od gradova u Meksiku – zaključio je prvi čovek grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana