Gradonačelnik Radojičić, domaćin Kolektivnog venčanja, poželeo sreću mladencima beoinfo

Objavljeno: 29.05.2022. 13:10 Izmenjeno: 29.05.2022. 13:10

Za dvadeset šest parova ispred Starog dvora, uz podršku RTS-a, Pošta Srbije, TOB-a, Cebefa i brojnih sponzora, upriličen je bogat kulturno-umetnički program.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je  mladencima koji su se venčali na Kolektivnom venčanju na platou ispred Starog dvora. Reč je o manifestaciji s tradicijom dugom 23 godine, čiji je pokrovitelj Skupština grada Beograda.

Gradonačelnik Radojičić, koji je bio ovogodišnji domaćin manifestacije, poželeo je tom prilikom sreću mladencima.

– Život je, kao i današnje vremenske prilike kada smo organizovali ovo kolektivno venčanje, nepredvidiv, doneće mnogo sunca i mnogo kiše. Zbog toga mladencima želim da čestitam stupanje u brak i poručim da sve u daljem životu rade s merom ako žele da im ljubav traje. To je moja najvažnija poruka njima, u vremenu punom izazova na globalnom nivou. Kada ljudi brinu o svojim najdražima i kada se odnose prema životu s merom, onda bude sve dobro – poručio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da svake godine organizovanjem Kolektivnog venčanja Grad Beograd zrači lepotom i mladošću, kao i da je ova manifestacija važna jer ukazuje na značaj ideje zajedništva.

– Tako je i 26 parova koji su se ove godine odlučili za kolektivno venčanje, prepoznalo značaj institucije braka, čime su ovom gradu dali temelje za budućnost. Bogata tradicija Kolektivnog venčanja dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju, a od 1999. godine nije održana samo 2020. godine zbog nepovoljne situacije koju je donela pandemija korona virusa. Na ovaj način Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva i koji misli o njima. Drago mi je što mladenci i na ovaj način ostvaruju sebe, te postižu neke od njima najvažnijih životnih uspeha i ciljeva. U tome su ih pored Grada, podržali i pokrovitelji i sponzori, te koristim priliku da i njima zahvalim jer su dali svoj doprinos. Želim posebno da naglasim da je Grad Beograd u proteklim godinama strateški bio opredeljen ka unapređenju položaja porodice, dece i mladih i posebno mi je drago što je kontinuirano sprovodio odgovornu socijalnu politiku u ovim domenima, između ostalog, obezbeđujući finansijsku podršku porodiljama, kao i parovima u borbi sa sekundarnim sterilitetom, a takvu politiku će nastaviti i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana