Gradonačelnik otvorio prvi nacionalni webinar o vantelesnoj oplodnji Beoinfo

Objavljeno: 05.09.2020. 13:18 Izmenjeno: 05.09.2020. 13:18

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je prvi nacionalni webinar posvećen vantelesnoj oplodnji.

– U Evropskim zemljama 25 miliona ljudi se suočava sa izazovom u želji da formira porodicu i dobije potomstvo, a u Srbiji svaki šesti par. Savremena medicina učestvuje u rešavanju ovog problema i iz dana u dan imamo sve bolja i novija rešenja. Vantelesna oplodnja je metoda stara 40 godina i ima za rezultat preko 5 miliona rođene dece u svetu. Ovaj problem se rešava pre svega ljubavlju i borbom parova, ali je neophodna i pomoć zajednice – rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beorad u prethodnoj godini inicirao finansiranje četvrtog pokušaja vantelasne oplodnje o trošku Grada.

– Ovu mogućnost su do sada imala 82 para a još 18 parova je u proceduri. Prioritet zdravstvene politike Grada Beograda su deca, trudnice i porodilje, a pogotovo u vreme pandemije. Ovi skupovi su pre svega važni da se razmene lična iskustva, iskustva sa stručnim licima ali i da društvena zajednica da svoj doprinos i svoju pomoć. Kao lekar i gradonačelnik, važno mi je da vam pomognem u rešavanju ovog problema i svaka prilika da pričamo ili učestvujem sa vama u rešavanju istih me raduje – kazao je gradonačelnik i poželeo uspešan skup.

Ovaj webinar, pod sloganom „Jedna šansa za bar jednu bebu“ organizovalo je udruženje Šansa za roditeljstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana