Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sa mladim diplomatama Studio B,Tanjug

Objavljeno: 08.11.2018. 18:54 Izmenjeno: 08.11.2018. 19:17

Ponosni smo na učešće velikog broja mladih diplomata na Međunarodnom seminaru u Beogradu, njihovim impresijama našom istorijom i kulturnim nasleđem, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić. Ističe da su gosti iz Azije, Afrike, Latinske Amerike i Kariba imali prilike da se upoznaju i sa trenutnom politikom koju naše državno rukovodstvo vodi, a koja je politika mira i očuvanja stabilnosti u regionu

foto printskrin Studio B

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti učesnike seminara pod nazivom „Spoljnopolitički prioriteti i kulturno nasleđe Republike Srbije“ kojih će, kako je istakao, donositi važne odluke za budućnost sveta.

Gradonačelnik je istakao da mlade diplomate dolaze iz zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova i koje razumeju da je za Srbiju rešavanje tog kompleksnog problema jedan od glavnih prioriteta.

„Verujem da je za vas značajno što boravite u Beogradu budući da Srbija vodi politiku mira, pregovora i kompromisa. Mislim da možete mnogo da naučite od našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je lider politike dijaloga, dogovora i kompromisa u pronalaženju rešenja za probleme „, rekao je Radojičić.

David Viljagomez iz Ekvadora zahvalio je Vladi Srbije što je pozvala predstavnike te države da učestvuju u, kako je rekao, veoma zanimljivom seminaru.

Viljagomez je naveo da su polaznici imali priliku da se upoznaju sa dugom, bogatom i ponekad tragičnom istorijom sroskog naroda i impresivnim kulturnim nasleđem, kao i sa prioritetima srpske politike.

„Beograd je prelep grad koji nudi raznovrsnost, uveren sam sa će nastaviti da se razvija i raste“, rekao je Viljagomez.

Međunarodni seminar za mlade diplomate u Beogradu održava se od 5. do 9.novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana