Građani ce biti adekvatno obeštećeni za eksproprisanu imovinu Tanjug

Objavljeno: 09.02.2022. 17:12 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:36

Tako će se postići potpuni uvid građana i svih zainteresovanih strana u tok postupaka eksproprijacije, planova izgradnje, izrade prostornog plana kao i njegovog usvajanja.

 

foto Tanjug

 

Vlada Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani čija je imovina predmet eksproprijacije budu adekvatno obeštećeni i poštovaće svaku odluku suda koja određuje cenu eksproprisane imovine i objekata, pri čemu ni vlada ni bilo koja opština ni na koji način ne može uticati na odluke suda, poruka je s  sastanka u Vladi Srbije.

Premijerka Ana Brnabić sastala se, naime, s građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju autoputeva Miloš Veliki i Moravskog koridora, kao i aerodroma Morava u Kraljevu.

Navodeći da su svim građanima vrata vlade uvek otvorena, premijerka je napomenula da nedavno prilikom otvaranja deonice autoputa Miloš Veliki do sela Pakovraće nije bila upoznata detaljno sa problemima građana sa kojima se danas sastala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, Puteva Srbije, Koridora Srbije, Aerodroma Srbije, Poreske uprave kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim timom iz gradske uprave.

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Premijerka je saslušala sve razloge zbog kojih su građani zatražili sastanak i istakla da je održavanje ovog sastanka pravi način da se ona direktno upozna sa svim okolnostima u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i imovine meštana.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja koja su bila predmet sastanka, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom „Morava“.

U saopštenju s današnjeg sastanka navodi se da Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je određena u skladu sa postojećim propisima ili po ceni koju je odredio nadležni sud, a poruka je i da će Srbija nastaviti da se infrastrukturno razvija, ali „nikada na štetu građana, njihove imovine ili očuvanja životne sredine“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana