Grad doneo odluku: Obustavljena privatizacija PKB-a Tanjug

Objavljeno: 28.04.2016. 15:51 Izmenjeno: 28.04.2016. 15:52

Drugi krug privazacije PKB-a neće biti sproveden, jer su odbornici Skupštine grada danas usvojili novu odluku kojom prestaje da važi ona prethodna o modelu i metodu privatizacije PKB-a

Prva odluka je na Skupštini grada krajem 2014. godine usvojena, i njome je prihvaćen postupak privatizacije PKB-a, kroz model prodaje dela imovine kroz javno nadmetanje i prikupljanje ponuda.

Usledio je i javni poziv za prodaju dela imovine tog kombinata, objavljen 31. decembra prošle godine. Početna cena za prodaju dela imovine koja se odnosi na nepokretnosti, opremu i udele u zavisnim društvima iznosila je 51 odsto od procenjene vrednosti.

Na taj tender se niko nije javio, pa je pokušaj privatizacije PKB-a bio neuspešan.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, po zakonu, Ministarstvo privrede upućuje zahtev PKB-u za novi popis i procenu tržisne vrednosti celokupne imovine i obaveza i kapitala sa stanjem na dan 31. decembar poslednje poslovne godine, ukoliko je od popisa i procene proteklo 12 meseci.

„Imajući u vidu da je od popisa i procene imovine i obaveza i kapitala PKB proteklo 12 mesec, prestaje da važi odluka o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije PKB-a“, stoji u obrazloženju odluke.

Odbornik DS Zoran Alimpić rekao je da u danas usvojenoj odluci, ne piše šta će sada biti sa tim kombinatom i dodao da se boji da je cilj likvidacija PKB.

„Likvidacija PKB bi bila loša, nemojte da ispadne da je ovo uvod u likvidacuju“, rekao je Alimpić i naveo da bi sada bilo logično da PKB koji je održiv i proizvodi nastavi da radi kao preduzeće u vlasništvu grada, da se u njega ulaže i unapređuje dok ne postigne bolju tržišnu cenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana