Grad brine o osobama sa invaliditetom Beoinfo

Objavljeno: 25.03.2021. 13:09 Izmenjeno: 25.03.2021. 13:09

Grad Beograd nastavlja sa pružanjem podrške udruženjima iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom.

Grad Beograd je i u ovoj godini na osnovu javnog konkursa, koji je raspisao Sekretarijat za socijalnu zaštitu, podržao 28 programa koje realizuju udruženja iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, kao i oblasti boračko-invalidske zaštite, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prilikom potpisivanja ovih ugovora u zgradi Gradske uprave.

Ugovor su danas potpisali predstavnici četiri udruženja, a to su Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Beograda, Crveni krst Beograda, Savez za cerebralnu i dečju paralizu i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

Nataša Stanisavljević je naglasila da Grad Beograd nastavlja sa pružanjem podrške udruženjima i organizacijama iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, kao i oblasti boračko-invalidske zaštite, tako i samim korisnicima.

– Udruženja koja su podržana ovim programom su Gradska organizacija gluvih, Gradska organizacija slepih, Savez za cerebralnu paralizu, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Udruženje distrofičara grada Beograda, odnosno sva gradska udruženja koja se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom u našem gradu – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je istakla da je odobreno ukupno 75 miliona dinara budžetskih sredstava.

– Ova podrška je u stvari produžena ruka socijalne zaštite. Trajno smo opredeljeni za poboljšanje položaja i iz godine u godinu se vidi konkretni napredak kada je u pitanju položaj osoba sa invaliditetom u Beogradu – kazala je Stanisavljevićeva.

Sekretarka Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Beograda Dilbera Sarajlić zahvalila je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu jer godinama podržavaju programe rada udruženja.

– Grad Beograd je prepoznao programe od javnog interesa koje sprovode sva gradska udruženja koja se bave zaštitom i pružanjem podrške osobama sa invaliditetom. Važno nam je da imamo redovne programe prepoznate i finansirane od Grad Beograda jer to znači da naše kancelarije mogu da rade nesmetano tokom cele godine. Savez za cerebralnu i dečju paralizu ima više od 1.100 ljudi u Beogradu koji žive u svojim porodicama – rekla je Sarajlićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana