Grad Beograd organizovao vakcinaciju gluvih i nagluvih osoba   Beoinfo

Objavljeno: 16.04.2021. 11:27 Izmenjeno: 16.04.2021. 11:27

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetila je  Dom zdravlja „Vračar” u kome počenje vakcinacija gluvih i nagluvih osoba. Ona je naglasila da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetila je  Dom zdravlja „Vračar” u kome počenje vakcinacija gluvih i nagluvih osoba. Ona je naglasila da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom.

– Danas je organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba. Udruženja su mogli izabrati da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja. Ova vakcinacija je organizovana zahvaljujući saradnji sa opštinom Vračar, Domu zdravlja „Vračar” koji je omogućio ovaj termin, ali i tumačima znakovnog jezika. Danas se vakcinišu 24 osobe koje na raspolaganju imaju Sputnjik V, Sinofarm kao i Fajzerovu vakcinu. Ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja – rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da u Beogradu živi oko četiri hiljada gluvih i nagluvih osoba, dok Gradska organizacija gluvih broji oko hiljadu članova.

–Organizovali smo ovu vakcinaciju kako bi se u potpunosti izašlo u susret svim osobama sa invaliditetom. Pre svega znamo da gluve i nagluve osobe imaju barijeru u samoj komunikaciji zato je bilo važno da se uz tumača za znakovni jezik, organizuje ova vakcinacija. Na taj način oni mogu da uspostave komunikaciju sa lekarima ali i da se informišu o vakcinama i procesu imunizacije – rekla je Stanisavljević.

Direktor Doma zdravlja „Vračar”  Miroslav Dmitrović izjavio je da su se za sada prijavile 24 gluvih i nagluvih osoba, a vakcinacija će se sprovoditi od 9 do 11 časova. Zadovoljni smo odzivom svih građana  Vračara i vakcinacija ide u dobrom smeru.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana