Gračanica: Opljačkano šesto srpsko domaćinstvo za 48 sati Tanjug

Objavljeno: 22.12.2019. 20:15 Izmenjeno: 22.12.2019. 20:15

U centru Gračanice opljačkana je kuća porodice Miladinović, što je šesto srpsko domaćinstvo koje se našlo na meti pljačkaša u poslednjih 48 sati. Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je nakon sastanka sa predstavnicima mesnih odbora svih sela najavio hitan sastanak sa predstavnicima kosovske policije i Kfora, prenosi RTS.

Na meti lopova i kriminalaca sinoć je bilo domaćinstvo Milana Miladinovića čija kuća se nalazi maltene u centru Gračanice na sto metara od policijske stanice.

Milan Miladinović je naveo da su provalnici ušli kroz prozor.

„Kad smo ušli unutra, u sve tri sobe su stvari bile pobacane, znači od novca ništa nije odneto, samo zlato“, rekao je Miladinović.

Sanja Miladinović strahuje za bezbednost svoje dece.

„Moja deca ovde više neće smeti ni da žive ni da se slobodno kreću“, rekla je ona.

Popović navodi da je sa lokalnim savetima obavljen konstruktivan razgovor.

„Oni će već danas sazvati sastanke po svim mestima u opštini Gračanica gde će obavestiti ljude da treba ovih dana da budu oprezniji, da ne ostavljaju svoje kuće same dok se ova situacija ne bude sredila“, istakao je Popović.

U poslednja tri meseca u srpskim sredinama u centralnom Kosovu dogodilo se više od 200 kriminalnih incidenata, a kosovska policija nije rasvetlila nijedno od ovih zlodela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana