Gojković: Vučić da ostane na čelu SNS, neki ministri da odu Tanjug

Objavljeno: 26.05.2019. 11:58 Izmenjeno: 27.05.2019. 12:08

Aleksandar Vučić mora da ostane na čelu SNS, a neki ministri treba da odu iz vlade, poručila je predsednica Skupštine Srbije i funkcinerka SNS Maja Gojković u intervjuu za nedeljni „Kurir“.

„Pripremamo kongres SNS. Moj stav je da Aleksandar Vučić treba da ostane predsednik SNS. On mora i treba da ostana na toj poziciji“, rekla je Gojković i dodala da „sada i u skorijoj budućnosti Vučić treba da ostane na čelu stranke“.

On je navela i da je veliki zagovornik dovođenaj novih lica, i u stranku i u poslanički klub.

Gojković je istakla da je ostala pri ranije iskazanom stanovištu da neki ministri „predugo sede u Vladi, treba da se odmore“.

„O svemu ostalom ću govoriti kad se u stranci povede razgovor o tome, kad se završi ovaj mandat Vlade i kad se bude razmišljalo o nekim novim ministrima“, rekla je ona.

Ističe da je protiv toga da se to iznosi u medije i pojedinačno etiketiraju ljudi.

„Znate kako sam prošla prošli put, svi su me napadali, odmah su govorili kako se preporučujem za ministra. Ne. Ja nemam, kao mnogi, marketinške agencije koja rade za mene u medijima, nemam naručene intervjue, ne preporučujem sebe ni za jedno mesto“, rekla je predsednica parlamenta.

„I ne mislim samo na neke koji su tu predugo, pa su se umorili u smislu da se ne bore. Pogledajte koga napadaju određeni mediji – samo one koji se oglašavaju i brane ili Vučića, ili politiku SNS. One koji su se hibernirali i ćute, niko ne spominje, kao da nisu u vladajućoj koaliciji. Prepoznaće se oni sada sami, pa ćemo čitati posle naručene intervjue“, rekla je Gojković.

Naglašava da nije čula da postoji članska karta za Vladu i za neko ministarstvo.

„Niko nije pretplaćen da bude ministar. Ima i novih ministara u ovoj vladi za koje mislim da ih treba zameniti, jer nemaju konkretne rezultate. I ne samo ministri nego i državni sekretari. Sve je podložno promeni, uključujući i mene“, rekla je predsednica parlamenta.

Ona je istakla da ima odličnu saradnju sa premijerkom Anom Brnabić.

„Ona se dobro snalazi u politici. Volela bih da postane član SNS, to bi bilo osveženje za stranku. Dobrodošla je u SNS. Ali ne vršim pritisak“, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, biće analiziran rad funkcuionera SNS i da, što se tiče SNS, partijska knjižica nikog ne spasava, vrše se istrage, provođenja…

„Ali volela bih da mi analaiziramo i rad svakog ko je dobio neku funkciju u ime SNS, a nije član stranke. Ima dosta takvih, jer mi ne mislimo da neko mora da bude član stranke da bi dobio funkciju, ali na kraju sve se isporučuje SNS i Vučiću“, rekla je Gojković.

Na pitanje da li je zadovoljna koalicionim partnerima ili s nekim treba preispitati dosadašnju saradnju, ona je rekla da na to neće da odgovori.

„Dobro je da SNS, koji samostalno može da formira vladajući većinu, ima široku koaliciju, jer je onda i država stabilnija“, zaključila je Gojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana