Gojković: Bojkot propao, Ðilas oteo DS Lutovcu Tanjug

Objavljeno: 10.02.2020. 11:17 Izmenjeno: 10.02.2020. 11:17

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da je bojkot izbora koga se, kako kaže, pojedinci još „drže kao slamičice spasa“, potpuno propao jer svi koji se predstavljaju kao Savez za Srbiju neskriveno izlaze na lokalne izbore, osim Dragana Ðilasa za koga kaže i da je „kidnapovao“ DS.

Ona je na TV Pink rekla da jedino Ðilas ne želi da izađe na izbore i da njega ne interesuje da bude u parlamentu već ga, dodaje, interesuje da zaradi i profitira materijalno.

„Da li Ðilas izlazi na izbore ili ne? Svi ti koji se predstavljaju kao SzS neskriveno izlaze na lokalne izbore. Šta ti bojkotuješ? Isti su izbori i na lokalu“, rekla je Gojković.

Kako je rekla, zna se šta će Ðilas da radi posle bojkota, ali je pitanje šta da rade ljudi koji se 30 godina bave politikom i koji su stvarali te stranke.

„Šta će oni da rade? Četiri godine da budu na ulicama, da zakone predlažu na ulici“, upitala je Gojković.

Gojković je navela da se smanjenjem izbornog cenzusa sa pet na tri odsto omogućava širina političkih ideja u parlamentu i onemogućava da neko pomisli da će ulica da zameni parlament.

Ocenila je da je bojkot „jedna ideja bez ideje šta da se radi posle bojkota“ i navela da je sednica parlamenta na kojoj su usvojene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika pokazala kako parlament treba da izgleda i da dijalog treba da se vrati u parlament.

Povodom navoda predsednika DS Zorana Lutovca da je indikativno što su poslanici vladajuće koalicije podržali predlog poslanice DS Gordane Čomić koja je prekinula bojkot sendice parlamenta i predložila pojedine izmene Zakona o narodnim poslaniciam, Gojković kaže da je Ðilas Lutovcu oteo stranku.“Ne znam da li Lutovac to primetio“, rekla je Gojković i navela da su mnogi članovi koji su stvarali stranku, među kojima su Dragoljub Mićunović i Gordana Čomić primetili da je stranku „kidnapovao“ Ðilasa.

Dodala je da Lutovac neće to sam sebi da prizna i pokušava da od sebe i ostatka DS napravi žrtvu Aleksandra Vučića. „Vučić nema vremena da se bavi DS“, poručila je Gojković.

Navela je da bi Lutovac vladajuću koaliciju napao i da nisu podržali predlog Gordane Čomić u parlamentu podržala.Ne vidi, kaže, da je predsednik DS danas Lutovac.“Danas ja tu vidim Ðilasa, Šolaka i Boška Obradović“, rekla je Gojković i navela da je Boško Obradović postao glasnogovornik DS.

Kaže i da su pojedini članovi DS svesni da se bojkotom ta stranka gasi, a da se poslanički klub Boška Obradovića raspao i da poslanici ne žele da ga prate u nameri da bojkotuje izbore.

Naglasila je da je cilj Srbije punopravno članstvo u EU.
„Vredno radimo, pozivamo sve stranke da pruže pomoć u ispunjenju tog cilja u narednom sazivu. Postaćemo članica EU. Šta će oni raditi, kako će oni zauzeti parlament mimo volje građana neću da razmišljam o tome. Nećemo dozvoliti da se ponovi 5. oktobar i paljenja skupštine i krađa slika“, rekla je Gojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana