GO Zemun: Uručena pomoć domovima za stara lica Studio B

Objavljeno: 10.04.2020. 12:50 Izmenjeno: 10.04.2020. 12:50

Rukovodstvo opštine Zemun predstavnicima 24 doma za stara lica uručili zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva i set higijenskih preparata.

Predsednik Gradske opštine Zemun i komandant Štaba za vanredne situacije Dejan Matić i zamenik predsednika i zamenik komandanta Damir Kovačević, 10. aprila predstavnicima 24 doma za stara lica uručili su zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva i set higijenskih preparata.

“Preventivno postupanje u ovakvim situacijama je neophodno. Korišćenje zaštitne opreme i održavanje lične higijene i higijene radnog i smeštajnog prostora, kao i dezinfikovanje površina je u cilju zaštite od korona virusa. Naši stariji sugrađani, korisnici domova za stara lica jesu najosetljivija kategorija stanovništva i naša je obaveza da štitimo njihovo zdravlje“, rekao je predsednik Matić i apelovao na vlasnike i zaposlene u domovima da prate sve mere zaštite, da reaguju blagovremeno i da svakako potraže pomoć Opštine u eventualnim kriznim situacijama.

U cilju preveniranja ulaska korona virusa u domove za stare, predsednik Matić je prošle nedelje održao sastanak sa predstavnicima domova sa teritorije Gradske opštine Zemun, kada su dogovorene mere postupanja i uspostavljene procedure komunikacije kako sa Opštinom, tako i sa Domom zdravlja Zemun.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana