GO Zemun: Podeljena dečja auto-sedišta Beoinfo

Objavljeno: 19.04.2021. 15:31 Izmenjeno: 19.04.2021. 15:37

Višegodišnja akcija podele dečjih auto-sedišta koju organizuje Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Opštine Zemun nastavljena je 19. aprila u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade

Pedeset dečjih auto-sedišta roditeljima su uručili pomoćnica predsednika opštine Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Opštine Zemun Sava Mišković i predsednica Udruženja „Budimo bezbedni” Dea Đurđević.

Pomoćnica predsednika opštine Zemun Andrijana Kukolj je rekla da je cilj akcije da podizanjem nivoa saobraćajne kulture građani Zemuna koji prevoze mališane koriste dečja auto-sedišta, što će svakako biti garant veće sigurnosti na putevima. Stalna obaveza je da se radi na podizanju nivoa saobraćajne kulture i dostizanju ciljeva Strategije Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja. Andrijana Kukolj je tom prilikom zahvalila Dei Đurđević na saradnji u svim programima i projektima koje realizuje Opština Zemun u okviru aktivnosti Saveta za bezbednosti saobraćaja na putevima.

Predsednica Udruženja „Budimo bezbedni”’ Dea Đurđević je istakla da je Zemun jedna od opština koja veoma ozbiljno radi na organizaciji preventivnih akcija i brine o svim sugrađanima kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, počev od mališana u vrtiću, preko školaraca i studenata, pa sve do najstarijih sugrađana koji su veoma ugroženi u saobraćaju.

Narednih dana će dečja auto-sedišta biti podeljena u različitim terminima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Popunjavanjem formulara, koji je dostupan na sajtu Opštine Zemnu i u šalter sali, roditelji mogu da obezbede auto-sedište za svoje dete. Kako budu pristizale prijave u toku godine, biće zakazani novi termini za podelu auto-sedišta.

Sa smirivanjem epidemiološke situacije, Savet će krenuti da organizuje tribine koje će u fokus staviti bezbednost svih učesnika u saobraćaju, od pešaka do vozača, navedeno je u saopštenju iz Opštine Zemun.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana