GO Zemun: 11-ta izložba ikonopisačke radionice „Sveti Lazar“ Studio B

Objavljeno: 03.06.2021. 22:32 Izmenjeno: 03.06.2021. 22:32

Veliku radost i prijatno iznenađenje priredio je svim prisutnim gostima Patrijarh Srpski Porfirije koji je i sam prisustvovao ovom događaju

Jedanaesta tradicionalna završna izložba polaznika ikonopisačke radionice Sveti Lazar održana je u galeriji Čubrilo na Gardošu. Svi polaznici i njihovi roditelji kao i saradnici iz matične opštine Zemun uveličali su svečano otvaranje izložbe, a veliku radost i prijatno iznenađenje priredio je svim prisutnim gostima Patrijarh Srpski Porfirije koji je i sam prisustvovao ovom događaju.

Mnogo dece u uzrastu između 5 i 18 godina prošlo je u prethodnih 11 godina kroz ikonopisačku školu pod mentorstvom likovne umetnice Marije Bajić koja je sa njima još od prvog dana. Koliko su deca verna i posvećena ovoj radionici govori i činjenica da su neki od njih u toj školi ikonopisanja 8 i više godina, a neki se u nju vraćaju iako su već na fakultetu.

Na veliku radost prisutnih mladim ikonopiscima obratio se i Patrijarh Srpski Porfirije.

Patrijarh Srpski Porfirije posebno je akcentovao ideju slobode jer je poslednja izložba mladih ikonopisaca škole Sveti Lazar nosila upravo ovaj naziv.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana