EK: Srbija napredovala u usklađivanju vizne politike tanjug

Objavljeno: 14.11.2022. 13:57 Izmenjeno: 14.11.2022. 13:57

Hiper je pomenula i na povećanje broja migranata na zapadno-balkanskoj migracionoj ruti naglasivši da je potrebna saradnja između država članica i evropske agencija za granice Fronteks.

Portparolka Evropske komisije Antia Hiper izjavila je da je Srbija napredovala u harmonizaciji svoje vizne politike za viznom politikom EU.

„Srbija je napravila napredak u harmonizaciji. Zemlja je uskladila svoju listu sa vizama za Tunis i Burundi u oktobru i novembru, a sada radi na daljoj harmonizaciji svoje vizne politike“, rekla ja Hiper.

Evropska poruka za usklađivanje vizne politike Srbije je upućena više puta na tehničkom i političkom nivou od strane komesarke Ilve Johanson i potpredsednika Komisije Margaritisa Shinasa koji su posetili Zapadni Balkan.

Hiper je pomenula i na povećanje broja migranata na zapadno-balkanskoj migracionoj ruti naglasivši da je potrebna saradnja između država članica i evropske agencija za granice Fronteks, kako bi EU mogla da pruži neophodnu podršku Zapadnom Balkanu, ali i kako bi se sačuvala Šengenska zona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana