Dobrovoljno vatrodgasno društvo „Matica“ iz Zemuna obeležilo zavetnu slavu Sveti Luka  Studio B

Objavljeno: 31.10.2019. 15:49 Izmenjeno: 31.10.2019. 15:50

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Matica“ obeležilo je 31. oktobra zavetnu slavu Svetog Luku u prisustvu članova DVD, pripadnika Vatrogasne stanice Zemun i brojnih zvanica.

Svetkovanju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu, kao i Milorad Kreševljak, komandir VSJ Zemun i sa svečarima prelomili slavski kolač. Domaćin slave je bio Miroslav Rakić, član DVD „Matica“, čija porodica ima dugu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva.

DVD „Matica“ je najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u zemlji, koje na poseban način neguje bogatu tradiciju izuzetno humanog poziva. Poseban kvalitet mu daje podmladak i način na koji u svoje redove, neprestanim radom i obukama, privlači mlade.

„Opština Zemun je uvek spremna da pomogne i podrži aktivnosti Društva, jer je njegov značaj u lokalnoj zajednici i šire od neprocenjive važnosti. O našem odnosu prema njihovom radu najbolje govori podatak da svakog meseca, nagrađujemo pripadnike Vatrogasne jedinice Zemun. Od izuzetne je važnosti i naša saradnja u okviru

opštinskog Štaba za vanredene situacije i Saveta za bezbednost gde realizujemo preventivne i edukativne kampanje, najviše okrenute prema deci i mladima“- istakao je predsednik Matić.

DVD „Matica“ je osnovano 1870. godine i jedno je od najdugovečnijih u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana