Dvadeseti „Trofej Beograda” u sinhronom plivanju Tanjug

Objavljeno: 06.04.2021. 08:30 Izmenjeno: 06.04.2021. 15:20

Predstojećeg vikenda, 10. i 11. aprila, na bazenu SKC „Obrenovac” održaće se jubilarni 20. „Trofej Beograda” u sinhronom plivanju u organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Beograda. 

Na takmičenju će učestvovati 70 takmičarki kadetskog uzrasta iz tri zemlje. Srbiju će predstavljati takmičarke iz osam klubova – „11. april”, „25. maj”, „Vračar”, „Delfin”, „Novi Beograd”, „Niš”, „Tašmajdan” i „Tent”, dok će škole „Tatiana Pokrovskaja” i „Akvatika i Kasatka” prestavljati Rusiju. Treći učesnik je reprezentacija Austrije.

U disciplini solo nastupiće 18 takmičarki, u duetu će biti 11 nastupa, dok će u ekipnim disciplinama biti četiri tima i šest kombinacija.

„Izuzetno smo ponosni što smo uspeli da organizujemo takmičenje i obezbedimo učešće stranih ekipa s obzirom na otežane okolnosti usled aktuelne pandemije. Veoma je značajno učešće ruskih klubova, njihovih trenera i sudija. Oni su najbolji u našem sportu poslednjih 20 godina, kako sa motivacionog aspekta takmičara tako i za razmenu znanja i iskustava sa našim sportskim stručnjacima”, izjavila je Ivana Švabić, predsednica SSPB-a.

Po planu, takmičenje počinje u subotu u 16.40 časova, a poslednja disciplina biće održana u nedelju u 17.20 sati. Takmičenje će se održati bez prisustva publike i u skladu sa epidemiološkim merama. Sekretarijat za sport i omladinu je doprineo u značajnoj meri realizaciji takmičenja obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana