Ðurić:SzS bi da na prepad zaposedne državne funkcije i kasu Tanjug

Objavljeno: 14.01.2020. 14:36 Izmenjeno: 14.01.2020. 14:36

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio da histerični napadi ljudi iz Saveza za Srbiju na predsednika Vučića još jednom potvrđuju da je namera te interesne grupe da, izazivanjem društvene nestabilnosti, na prepad zaposedne državne funkcije i državnu kasu, iz koje su svojevremeno pograbili sve što se dalo oteti.

„Slaviša Ristić, kao jedan od učesnika najveće otimačine nacionalnog bogatstva u istoriji Srbije, nakon što je pretio predsedniku Vučiću da će proći kao Zoran Ðinđić, sada traži i da bude anatemisan, jer on bi da ga kazni i na onom svetu zbog toga što je lopove iz Saveza za Srbiju zaustavio u pljačkanju i haračenju Srba na Kosovu i Metohiji“, saopštio je Ðurić.

Predsednik Vučić je, ističe on, Srbiju vratio na Kosovu i Metohiju nakon što su je Ristić i njegovi nekadašnji i sadašnji politički partneri odande oterali lopovlukom i kapitulantskim nagodbama sa međunarodnom zajednicom.

„Ristića, dakle, boli što je Srbija povratila svoju čast i što zemlje koje su u vreme njegove vlasti priznale jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, povlače ta priznanja“, kazao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Ristić i njemu slični politički marginalci jesu gubitnici tranzicije Srbije od ponižene i poharane zemlje ka uređenoj, demokratskoj i prosperitetnoj državi i otuda je njihovo nezadovoljstvo razumljivo.

„Međutim, građani im nikada neće dozvoliti da se vrate u pljačkaški pohod, a u tome im neće pomoći ni onostrane sile koje prizivaju“, naveo je Ðurić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana