Ðurić:Sloga i jedinstvo zalog opstanka na KiM

Objavljeno: 05.01.2018. 17:37 Izmenjeno: 05.01.2018. 16:38

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poželeo je danas srećan Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji uz poruku da sloga i jedinstvo budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka.

 

„Božićni dani koji su pred nama predstavljaju simbol sloge, ljubavi, međusobnog razumevanja i uvažavanja i istovremeno nas obavezuju na poštovanje i afirmisanje tolerancije i zajedništva među ljudima.

I dok iščekujemo sa radošću dan Hristovog rođenja, koji nas uvek i iznova obasjava svetlošću vere, nade i ljubavi, neka se naši domovi ispune zadovoljstvom, blagostanjem i mirom, a osećanje čovekoljublja, pravde i pravičnosti neka nam budu put i putokaz za sreću i prosperitet svih naših građanja“, naveo je Ðurić u čestitki, saopštieno je iz Kancelarije za KiM.

„Takođe, iskreno želim da nas vekovna simbolika Hristovog rođenja osnaži da u miru i međusobnom poverenju gradimo sigurnu budućnost za sve nas, a sloga i jedinstvo, čisto srce, poštenje i pravičnost, neka budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka na Kosovu i Metohiji“, naveo je Ðurić.

On je pozvao sve da se okrenu s radošću Božiću i Novoj godini, negujući u sebi toleranciju i poštovanje prema bližnjima, ceneći drugo i drugačije, što je ujedno i osnova skladnog zajedničkog života. Ðurić je poželeo da vreme pred nama bude vreme ljubavi i razumevanja u kome ćemo sticati i negovati bezvremene hrišćanske vrednosti.

„Uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni uspeh, a iznad svega dobro zdravlje, nadam se da će borba za očuvanje univerzalnog dobra biti cilj kome ćemo zajedno težiti i u ovoj godini“, naveo je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana