Đurić:O eventualnim kontramerama u dogovoru sa Srbima sa KiM Tanjug

Objavljeno: 23.05.2019. 20:38 Izmenjeno: 24.05.2019. 20:52

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KIM.

„Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete“, rekao je Ðurić za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Ðurić je odgovorio: „videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti“.

On je rekao da će sutra biti održan prvi sastanak Kancelarije i predsednika Republike sa Srbima sa KIM nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, koja uvećala rezultat za 40 odsto.“Sada nema spavanja na lovorikama već treba ozbiljno da se radi u interersu građana u sve četiri sprske opštine na severu Kosova“, naglasio je direktor Kancelarije za KIM.

On je rekao i da će se u Skupštini Srbije ozbiljno razgovarati o stanju na KIM, pošto je Kancelarija za KIM pripremila je obiman izveštaj, a predsednik Aleksandar Vučić će izneti detaljnu sliku sadašnjeg stanja.Upitan za detalje izveštaja, Ðurić je rekao da je u njemu 149 projekata izgradnje, obnove i podrške u sprskim sredinama širom KIM.

Pred poslanicima će biti reči i o procesu dijaloga sa Prištinom, o tome kako je Priština i na koji način sve opstruirala razgovore sa Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na odgovoran i ozbiljan način.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana