Đurić:Jeremić i Tadić žrtvovali suverenitet Srbije na KiM domaći mediji

Objavljeno: 02.02.2018. 16:50 Izmenjeno: 02.02.2018. 16:50

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da su Vuk Jeremić i Boris Tadić „žrtvovali“ suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu i Metohiji zbog fotelja i ocenio da oni sada nemaju moralno pravo da kude one koji pokušavaju da ublaže posledice njihovih poraza.

Jeremić je, kaže Đurić, zaslužio mesto u istoriji kao „arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije ikada“ kada je podrška Generalne skupštine UN oko toga da se pregovori o KiM vode tamo, žrtvovana zbog njegove fotelje u UN i podrške Tadiću na izborima.

„Da je deo svog naglo probuđenog patriotizma Jeremić svojevremeno, lobirajući o državnom trošku po belom svetu za svoju karijeru u međunarodnoj diplomatiji, stavio u službu srpskih državnih i nacionalnih interesa, danas bi možda bilo lakše te interese braniti i odbraniti na KiM“, rekao je Đurić. Kaže da Jeremić ne samo da nije mario za državne interese već je radio direktno protiv njih.  „Našoj državi je, usred borbe, vezao ruke savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, kao posledica njegovog laički postavljenog pitanja“, ocenio je Đurić.

Dodaje da je „Jeremić za albanske secesioniste na Kosovu i Metohiji time uradio više nego teroristička OVK i NATO zajedno, i da ne treba da se nada da će mu građani Srbije to ikada zaboraviti i oprostiti“.  Poručio je da „Jeremić novu političku karijeru može eventualno da započne samo u Prištini, gde su mu zahvalni više nego združenoj komandi NATO“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana