Ðurić: Za Srbiju je 9. maj svetionik za budućnost Tanjug

Objavljeno: 09.05.2020. 15:11 Izmenjeno: 09.05.2020. 15:11

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić poručio je da je Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, za Srbiju svetionik za budućnost.

Ðurić je poručio da u godini strašne pandemije ne odustajemo od manifestacije „Marš Besmrtnog puka“ i ne odustajemo od sećanja na milione naših predaka koji su dali svoje živote i ugradili svoj trud i mladost u temelje naše slobode.

„Zato danas, 9. maja, sa ponosom prizivamo sećanje na članove naših porodica, na naše očeve, dedove, pradedove, ljude koji su najviše što jedan čovek ima da da dali za slobodu svih potonjih generacija, i to ne samo u našoj zemlji, ne samo u Rusiji odakle je manifestacija potekla, nego i u čitavoj Evropi“, rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, 9. maj je za Srbiju svetionik za budućnost, jer naši slavni preci, kojih se sećamo kroz manifestaciju Besmrtnog puka, utrli su put svim budućim generacijama postavivši sistem vrednosti u kome su sloboda, ljubav prema bližnjem svom, solidarnost i posvećenost otadžbini vrhunske vrednosti i ideali kojima će i buduće generacije stremiti.

„Mi ćemo nastojati da našim delima budemo dostojni ogromnih žrtava koje su naši preci položili“, istakao je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana