Ðurić: Priština nas neće sprečiti da budemo sa našim narodom Tanjug

Objavljeno: 04.09.2019. 15:45 Izmenjeno: 04.09.2019. 15:45

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić poručio je  da najave zvaničnika iz Prištine o eventualnom pokušaju ometanja slobode kretanja neće sprečiti predstavnike Beograda da budu sa srpskim narodom na KiM.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bb

„Njihova najava i pokušaj poruke pretnje i zastrašivanja koje šalju neformalno i formalno u vezi sa svim tim nam pokazuje veliku nervozu koja postoji u političkim krugovima Albanaca“, ocenio je Ðurić.

Albanci u Prištini se plaše snage Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji, rekao je Ðhurić i poručio im da ne treba da se plaše, jer, kako kaže, Srbija godišnje investira nekoliko stotina miliona evra kroz unapređenje infrastukturnih projekata i kroz različita davanja Srbima na KiM, što je na kraju dobro za sve građane koji žive na toj teritoriji.

„Sa druge strane vidimo da pozivaju međunarodne i zvaničnike iz Tirane. Valjda bi od nas hteli da naprave strance u rođenoj državi. Neće nas sprečiti da budemo sa našim narodom na KiM, neće nas odvratiti od podrške i neće nas sprečiti da sprovodimo plan predsednika Aleksandra Vučića u okviru kojeg se već realizujhe 149 projojekata“, rekao je Ðurić. On je dodao da će se broj projekata do kraja godine povećati na 347.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana