Druženje dece iz Sigurne kuće na klizalištu „Taš” Beoinfo

Objavljeno: 11.02.2017. 10:45 Izmenjeno: 11.02.2017. 10:45

Deca iz Sigurne kuće u Beogradu dobila su jedinstvenu priliku da provedu petak poslepodne na otvorenom klizalištu „Tašmajdan” i da se druže sa svojim vršnjacima.

Kako je tom prilikom istakao član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je deci takođe pravio društvo, na ovaj način je ispunjeno obećanje dato prilikom nedavne posete predstavnika grada Sigurnoj kući, gde u ovom trenutku boravi više od trideset mališana.

– Omogućeno im je da klizaju zajedno sa drugom decom, čime podstičemo druženje i pokazujemo da ne pravimo nikakvu razliku između njih. Grad će decu uključiti i u druge besplatne programe, za početak u plivačkim centrima, a potom i u druge sportske aktivnosti. Namera nam je da napravimo sistem da deca provode bezbrižno detinjstvo u Beogradu, uprkos problemima za koje nikako nisu krivi – rekao je za Beoinfo Petronijević.

On je dodao da grad i sa drugih aspekata pomaže Sigurnu kuću. Kako je naveo, najveći problem jeste to što su korisnice često materijalno zavisne od nasilnika, te im se i vraćaju, jer nemaju zaposlenje.

– Grad je počeo da organizuje obuke i on je spona sa kompanijama koje mogu da pomognu da se žene ekonomski osamostale – istakao je Petronijević.

On je zahvalio svim društveno odgovornim firmama, koje su u prethodnom periodu pomogle da korisnice nađu posao, i pozvao druge kompanije da se pridruže.

Jedna od korisnica, koja je u Sigurnoj kući sa svoje dvoje dece već nekoliko meseci, navela je da je ovo divna prilika da se deca opuste i da im se skrenu misli od svakodnevnog stresa, koji su proživljavali. Ona pohađa dva kursa, koje je obezbedio Grad Beograd, i izražava nadu da će joj budućnost biti sigurnija i izvesnija. Kao i mnoge druge korisnice, očekuje i testiranje kod neke od firmi zainteresovanih za zapošljavanje.

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović je izrazio veliko zadovoljstvo što im je ukazano poverenje i data mogućnost da ugoste i obraduju decu iz Sigurne kuće. On je istakao i podatak da se procenjuje da će u tri termina, samo tokom zimskog raspusta, klizalište posetiti čak deset hiljada dece, te da je bila opravdana odluka da se ovaj prostor ponovo otvori posle više od tri decenije. Iako je ranije bilo najavljeno da će zimska sezona stadiona trajati do 15. februara, ona je sada produžena za još četiri dana. Novović je izrazio veliku zahvalnost Gradu Beogradu, kao i Sekretarijatu za sport i omladinu koji je omogućio besplatne termine za školsku decu i na taj način ih vratio ovom lepom sportu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana