Drecun: Pojačava se teror Prištine nad Srbima na KiM i usmerava ka deci tanjug

Objavljeno: 09.04.2023. 10:11 Izmenjeno: 11.04.2023. 18:02

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da se pojačava teror pripadnika specijalnih parapolicijskih jedinica Prištine nad Srbima na KiM, pogotovo nad decom. „Teror je usmeren prvenstveno prema Srbima na severu KiM, ali se sve više usmerava prema deci, što je zabrinjavajuće“ rekao je Drecun na TV Prva. Objasnio je da […]

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da se pojačava teror pripadnika specijalnih parapolicijskih jedinica Prištine nad Srbima na KiM, pogotovo nad decom. „Teror je usmeren prvenstveno prema Srbima na severu KiM, ali se sve više usmerava prema deci, što je zabrinjavajuće“ rekao je Drecun na TV Prva. Objasnio je da Priština odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština onako kako je dogovoreno Briselskim sporazumom, takođe i formiranjem tzv. vojske koja se obučava u NATO zemljama, želi da izvrši militarizaciju severa KiM. „Priština namerava da izvrši kompletnu militarizaciju severa KiM, odnosno da zauzme sever, ne samo sa specijalnim parapolicijskim jedinicama već i sa tzv. vojskom i to je nešto što stvara potencijal da imamo najozbiljniiju krizu do sada na severu, jer je srpski narod poručio da to više neće trpeti“ istakao je Drecun. On je rekao da će glavna tema sastanka sa Srbima sa KiM, za koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će biti održan pred Vaskrs, biti kako da Srbija pomogne narodu na KiM da opstane, teror koji se sprovodi nad srpskim narodom i kakav odgovor će Srbi da pruže zajedno sa Beogradom. „Sastanak koji će biti održan u Raški je bitan da se pokaže jedinstvo između Beograda i izabranih političkih predstavnika srpskog naroda na KiM, da se donesu odgovarajući zaključci koji će se primeniti“ rekao je Drecun. Ocenio je da je moguće da se teror nad Srbima intezivira pred izbore koje je Priština zakazala na severu KiM ili pred predstojeće praznike, jer se Priština ponaša nepredvidivo. Drecun je dodao da Beograd želi da stabilizuje situaciju koju Priština uporno destabilizuje i koristi svaku situaciju da maltretira srpski narod, ali je istakao da će jednom „taj balon“, kako je rekao, „da pukne“, jer srpski narod na KiM ne želi više da trpi teror.

U selu kod Vučitrna petogodišnje dete je preminulo od posledica ranjavanja vatrenim oružjem, saopštila je policija u Prištini. Nije navedeno više detalja o smrti petogodišnjaka, osim da su u subotu popodne oko 17.10 iz hitne pomoći bolnice u Vučitrnu obavešteni da je na lečenje prevezeno petogodišnje muško dete, povređeno iz vatrenog oružja. “Od posledica povreda dečak je preminuo oko 18.35 časova. Na mestu događaja, u jednom selu kod Vučitrna, pronađena je čaura i patrona, a na udaljenosti od oko 56 metara od mesta događaja pronađen je pištolj koji je oduzet“, navedeno je u saopštenju policije. Navodi se da se slučaj istražuje, a da je telo poslato na obdukciju u Prištinu. Kako Tanjug nezvanično saznaje, dete je stradalo u dvorištu kuće u kojoj je živelo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana