Ðorđević posetio Gerontološki centar „Srem“ u Rumi Tanjug

Objavljeno: 18.08.2019. 13:22 Izmenjeno: 18.08.2019. 13:22

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je Gerontološki centar “Srem“ u Rumi povodom završetka radova na rekonstrukciji objekta.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ nr

Ðorđević je istakao da je unapređenje položaja penzionera kao i briga o najstarijim građanima Srbije jedan od prioriteta Vlade Srbije i resornog ministarstva.

„Kompletnom rekonstrukcijom Centra „Srem“, Vlada Republike Srbije je još jednom pokazala da vodi odgovornu politku, odnosno da brine o svim građanima svoje zemlje, ali i o državnom budžetu, jer će ostvariti znatnu uštedu sredstava tokom kasnijeg održavanja objekta. Nastavićemo sa obnovama svih gerontoloških centara u našoj zemlji i kada svi budu izgledali kao ovaj u Rumi, biće to pobeda Srbije“, rekao je ministar“, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da država brine i o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i da će im od 1. januara naredne godine biti povećane plate.

Direktor Centra „Srem“ Zoran Slavujević zahvalio se Vladi Republike Srbije i resornom Ministarstvu što su prepoznali značaj objekta u Rumi, i istakao da je pomenuta rekonstrukcija objekta najveće ulaganje od kada je Ustanova osnovana.

Prilikom posete Ðorđević je održao i sastanak sa predsednikom Opštine Ruma Slađanom Mančićem u Gradskoj kući i tom prilikom razgovarali su o budućim projektima koje će resorno Ministarstvo podržati.

„Resorno Ministarstvo, kojim rukovodim, kontinuirano radi i na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i tim povodom smo na sastanku ugovorili da jedan od budućih projekata bude postavljanje zvučnih semafora u Rumi, što će olakšati kretanje slepim i slabovidim osobama. To je samo mali početak svega onoga što želimo da radimo i da nastavimo u saradnji sa Rumom“, rekao je ministar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana