Ðorđević: Srbija dobila podršku i pohvale u Briselu Tanjug

Objavljeno: 05.12.2017. 14:57 Izmenjeno: 05.12.2017. 14:57

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje kriznim situacijama, Hristosom Stilijanidisom, a nakon susreta izjavio da je Srbija dobila podršku i pohvale za ono što radi.

„Sastanak bio vrlo koristan. Dobili smo podršku za sve ono što radimo i pohvale za ono što radi Srbija“, rekao je Ðorđević. za Tanjug.

Kako je dodao, bilo je reči o kraju aranžmana Madad fonda 1, i prelasku na Madad fond 2.

Reč je, naime, o Fondu za rešavanje pitanja izbeglica.

„Očekujemo uskoro potpisivanje, mi smo aplicirali i nadam se da tu neće biti problema i dodatkli smo se već i Madada 3“, rekao je Ðorđević.

On je rekao da je Stilijanidisu preneo da u Srbiji u ovom trenutku nema velikog priliva migranata, što ne znači da ih možda u perspektivi neće biti.

„Dotakli smo se problema dece migranata, brige Srbije. Dobili smo i na tom polju pohvale za sve ono što radimo jer smatramo da deca koja su u Srbiji koja su se na svom putu zatekla tu imaju pravo na ono što ma pripada, a to je detinjstvo i obrazovanje. I Srbija to radi na odličan način“, rekao je ministar.

Srbija, kaže Ðorđević, želi da radi još mnogo bolje i izrazio nadu da će i u narednom periodu biti još sastanaka na tu temu.

Ðorđević će se tokom popodneva sastati i sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za proširenje i susedsku politiku Kristijanom Danijelsonom.

On je rekao da očekuje da će i na tom sastanku biti reči o migrantskoj krizi, ali i o pristupanju Srbije EU i onoga što radi Mministarstvo rada, zapošljavanja boračka i socijalna pitanja, pre svega o temama iz poglavlja 19,. 23 i 2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana