Ðorđević najavio reorganizaciju centara za socijalni rad Tanjug

Objavljeno: 24.12.2017. 17:01 Izmenjeno: 24.12.2017. 17:01

Ministarstvo za rad,zapošljavanje ,socijalna i boračka pitanja u narednom periodu planira reorganizaciju centara za socijalni rad u Srbiji u cilju efikasnosti rada zaposlenih i podizanja kvaliteta usluga,izjavio je ministar Zoran Ðorđević .

 

Ðorđević je danas u Ivanjici posetio Centar za socijalni rad u čiju rekonstrukciju je ministarstvo uložilo 1,3 miliona dinara i kupilo jedno motorno vozilo.

“Zajedno sa opštinom ministarstvo je obezbedilo i kancelarijski nameštaj u vrednosti 200 hiljada dinara.Centru gravitira 2000 korisnika raznih socijalnih pomoći i usluga.Ministarstvo učestvuje sa 1,2 miliona dinara i u finansiranju 19 geronto domaćica,vkoje brinu o 150 korisnika “,rekao je Ðorđević.

Predsednik opštine Zoran Lazović izjavio je da Ivanjica za socijalnu zaštitu izvaja godišnje 63,5 miliona dinara.

“U ovoj godini zamenjeni su krovovi na zgradama rendgena,zubne ambulante i ambulante u Kušićima u vrednosti 5,5 miliona dinara. U rekonstrukciju Medicine reda uloženo je 12 miliona dinara i tu su sada smeštene sve specijalističke službe Doma zdravlja.Zahvaljujući sredstvima sa konkursa Ministarstva pravde uložili smo 5 miliona dinara rekonstrukciju laboratorije i nabavku ultrazvučnog aparata u Domu zdravlja.Najveća investicija bila je izgradnja Centra za dijalizu u koji je zajedno sa Ministarstvom zdravlja uloženo 35,5 miliona dinara”,istakao je Lazović.

Novoizgrađeni Centar za dijalizu obišao je tokom boravka u Ivanjici i ministar Ðorđević.

Izgradnja Centra koštala je 400 hiljada evra,od čega je Ministarstvo doniralo opremu u vrednosti od 8,9 miliona dinara,opština Ivanjica je učestvovala sa 23,6 miliona dinara a Dom zdravlja je sa 10 odsto učestvovao sopstvenim sredstvima.

“Ovo je još jedna potvrda da Vlada Republike Srbije ozbiljno radi kada je u pitanju zdravlje građana i mogu da najavim da će i u narednom periodu biti još otvaranja domova zdravlja,bolnica ali i kliničkih centara po Srbiji.Ova Vlada je odgovorna i čini sve da građanima pruži najbolju uslugu”, naglasio je Ðorđević.

Direktorka ivanjičkog Doma zdravlja Sretina Stojanović rekla je da je posle više decenija čekanja Ivanjica dobila najmoderniji Centar za dijalizu.

“Mi imamo 16 pacijenata koji su do sada putovali u Čačak na dijalizu.Imamo za sada 6 aparata,a kapaciteti centra su za 10 .Ukoliko nabavimo još 4 aparata moćićemo da radimo u dve smene”,rekal je Stojanovićeva.

Tokom boravka u Ivanjici ministar Zoran Ðorđević posetio je i Dnevni boravak “Sunce”za osobe sa invaliditetom i razgovarao sa korisnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana