Doniranje za SOS Dečija sela Srbija kroz mobilnu aplikaciju Banca Intesa studio b

Objavljeno: 27.03.2023. 13:04 Izmenjeno: 27.03.2023. 13:04

Banca Intesa vodeća je banka na domaćem tržištu sa 1,34 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica.

Društveno odgovornim kompanijama koje podržavaju rad organizacije SOS Dečija sela Srbija pridružila se i Banca Intesa. Ova banka omogućila je svojim klijentima da, kroz plaćanja putem mobilne aplikacije digitalnog bankarstva, određena sredstva doniraju u humanitarne svrhe.

Klijenti Banca Intesa prilikom digitalnog plaćanja sada mogu da zaokruže iznos plaćanja, i da razliku doniraju organizaciji SOS Dečija sela Srbija.

Prilikom unosa određenog iznosa u okviru platnog naloga na mobilnoj aplikaciji, korisnicima je automatski ponuđena opcija da doniraju novčana sredstva. Iznos koji se može donirati se zaokružuje na prvu sledeću stotinu, do najviše 100 dinara, a ta sredstva se direktno usmeravaju na račun organizacije SOS Dečija sela Srbija kao donacija. Klijent može donirati novac neograničeno puta, bez dodatnih troškova.

Predstavnici Banca Intesa istakli su da neguju koncept humanog bankarstva i da im je izuzetno drago što mogu da podrže rad organizacije SOS Dečija sela Srbija kroz jednu ovakvu inovativnu opciju na našem tržištu.

„Implementacijom ESG standarda u svoje poslovanje, Banca Intesa podržava poslovne koncepte koji na adekvatan način tretiraju životnu sredinu i unapređuju cirkularnost domaće ekonomije, ali daje podršku i bitnim socijalnim pitanjima kao elementima strateškog razvoja. Kroz integrisanje i primenu ovih principa želimo da pružimo pozitivan doprinos društvu i zajednici u kojoj poslujemo. Ovaj vid održive podrške neprofitnom sektoru, kroz jednostavne donacije malih iznosa prilikom plaćanja kroz mobilnu aplikaciju jedinstven je na našem tržištu, pa nam je posebno drago što su naši klijenti to već prepoznali i za svega nekoliko dana, od kada je ova funkcionalnost dostupna, postoji više od 17.500 uplata. Sa preko 520.000 korisnika naše mobilne aplikacije digitalnog bankarstva i gotovo 2 miliona plaćanja mesečno verujemo da će ovi iznosi biti još značajniji i da će naši mali doprinosi, onima kojima je to potrebno, biti mnogo. SOS Dečija sela su prva organizacija sa kojom je Banca Intesa sklopila dogovor o saradnji“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i Direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

„Zahvalni smo Banci Intesa što je prepoznala našu organizaciju kao pouzdanog partnera u borbi za bolje društvo i stvaranju adekvatnijih uslova za život deci, mladima i porodicama u riziku. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ovo jedan inovativan način na koji korisnici mobilne aplikacije ove banke mogu donirati sredstva našoj organizaciji i tako podržati naš rad. Trendovi u poslovanju, pa i bankarstvu, se menjaju i razvijaju se, ali humanost ostaje kao osnova boljeg društva. Zahvaljujemo se i svim klijentima banke i građanima koji će na ovaj način pomoći naš rad i ugroženoj deci“, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija

Fondacija SOS Dečija sela je humanitarna organizacija koja postoji u Srbiji od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, socio-ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za razvoj.

Banca Intesa vodeća je banka na domaćem tržištu sa 1,34 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana