Dodeljeni sertifikati polaznicima radionice „Znanjem do cilja” Beoinfo

Objavljeno: 28.03.2018. 14:00 Izmenjeno: 28.03.2018. 14:00

Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević dodelio je u Starom dvoru 148 sertifikata polaznicima radionice „Znanjem do cilja”.

Dodeli sertifikata prisustvovali su i partneri Grada Beograda i Saveta za zapošljavanje, predstavnici Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, Agencije za osiguranje i finansiranje izvora RS, Gradski centar za socijalno preduzetništvo, Razvojna agencija Srbije, Fond za razvoj i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije.

Petronijević je istakao da je radionica „Znanjem do cilja” proizvod Grada Beograda, koji ima za cilj da pomogne sugrađanima da dođu do potrebnih znanja i veština kako bi započeli ili unapredili sopstveni posao.

– Do sada je neku od usluga Saveta za zapošljavanje koristilo više od 15.000 sugrađana, a radionice „Znanjem do cilja” se sprovode ne samo u Beogradu već i u Kosovskoj Mitrovici i mnogim drugim gradovima u Srbiji. To je program koji počinje da se usvaja na širokom planu i mi ga permanetno unapređujemo, trudeći se da u svakoj situaciji budemo maksimalno fleksibilni. Naravno, spremni smo da čujemo sve predloge za dalje unapređenje sistema, ali želimo i da ostanemo u kontaktu sa svim polaznicima kako bismo širili njihova znanja. Naši polaznici su ljudi koji će zaposliti ne samo sebe već i otvarati nova radna mesta, i samo zajedničkim radom i otvorenom komunikacijom možemo da napravimo sistem od koga ćemo na kraju svi imati koristi – rekao je Dragomir Petronijević, zahvalivši partnerima i predavačima na uloženom trudu tokom trajanja radionica.

Radionice „Znanjem do cilja” do sada je pohađalo više od 5.000 polaznika, a danas je sertifikate dobilo njih 148, koji su, u organizaciji Saveta za zapošljavanje, pohađali petodnevnu obuku na teme razvoja preduzetništva, start-ap kredita, razvoja poslovnih planova, marketinga, javnih konkursa i drugih. U okviru obuke, predstavnici gradskih sekretarijata za privredu, obrazovanje i dečju zaštitu organizovali su predavanja na teme javnih konkursa Sekretarijata za privredu i uslova za otvaranje privatnih vrtića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana