Dodeljene stipendije studentima Prava Tanjug

Objavljeno: 27.12.2017. 14:51 Izmenjeno: 27.12.2017. 18:57

Tradicionalno, gotovo deceniju Pravni fakultet nagrađuje najbolje studente mesečnim stipendijama od 10 hiljada dinara. To je mala pomoć onima koji su postigli najbolje rezultate, a kojom fakultet, kaže dekan profesor Sima Avramović pokazuje socijalnu odgovornost.

U ministarstvu prosvete ističu da je Pravni fakultet jedna od prvih visokoobrazovnih ustanova koje su podržale uvođenje stručne prakse u državnoj upravi i da će ubuduće zajedno raditi na tome da ona bude omogućena svim studentima.

Stipendije su uručili državni sekretar u resornom ministarstvu Vladimir Džamić i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, koji su istakli da su ponosni na studente koji uprkos teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate.

Pravni fakultet dodeljuje stipendije u iznosu od 10.000 dinara mesečno studentima koji redovno polažu ispite, a slabijeg su socijalnog stanja.

Džamić je pohvalio devetogodišnju tradiciju Pravnog fakulteta ukazao da bi na njihov primer trebalo da se ugledaju i drugi fakulteti u Srbiji.

„Ministarstvo će u saradnji sa akademskom zajednicom omogućiti svim studentima da tokom studija steknu i praktična znanja“, rekao je Džamić.

On je naglasio da na taj način, prilikom zapošljavanja, niko više neće moći da kaže da nema radno iskustvo.

Dekan fakulteta Sima Avramović podsetio je da su najvažniji kriterijumi za dodelu stipendija uspeh i materijalno stanje studenata.

Za odluku o dodeli stipendija, objašnjava, 80 odsto je presudno materijalno stanje, a oko 20 uspeh na fakultetu, pri čemu, kako je naveo, stipendiju nije dobio nijedan student koji nema prosečnu ocenu bar osam.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana