Dodeljena priznanja za sportsku saradnju Srbije i RepublikeSrpske Tanjug

Objavljeno: 26.01.2022. 15:35 Izmenjeno: 26.01.2022. 15:35

Primer uspešne saradnje je biciklistička trka Beograd – Banjaluka, koja se vozi od 2007. godine i simbolično spaja Srbiju i Republiku Srpsku

Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske, u saradnji sa predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i Centrom za razvoj sportske saradnje Srbije i Republike Srpske dodelili su  „Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske“.

Svečanost je održana u Ruskom domu u Beogradu, takođe simbolično, pošto je nedavno na Svetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu posle pobede Marine Letave puštena ruska himna, uprkos sankcijama za ruske sportiste, zbog navodnog sistematskog dopinga.

„Hvala Srbiji, Srpskoj, Rusiji. Čast je da sam od 2007. godine, sa saradnicima, počeo da radim trku Beograd – Banjaluka. Bez podrške ne bismo uspeli. Krenulo je sve od saradnje dva biciklistička saveza, plus klubovi BSK i Partizan i evo trajemo i spajamo srpski narod, a nadam se da ćemo uskoro uključiti i Rusiju, kroz osnivanje Centra za saradnju u oblasti sporta Srbije, Rusije i Republike Srpske, u Moskvi, Beogradu i Banjaluci“, izjavio je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Priznanja su dodeljena srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, šefu predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenu Cicoviću, ministru omladine i sporta Republike Srbije Vanji Udovičiću, ministru porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonji Davidović, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, direktoru Ruskog centra za nauku i kulturu Jevgeniju Aleksandroviču Baranovu, ambasadoru BiH u Severnoj Makedoniji Draganu Jaćimoiviću, direktoru „Novosti“ Miloradu Vučeliću, dok je posebno priznanje dobio advokat Goran Petronijević.

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka ove godine održaće se od 10. do 17. aprila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana