ĐACI SE VRAĆAJU U “MITRALJETU“ U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Objavljeno: 16.06.2023. 15:36 Izmenjeno: 16.06.2023. 15:36

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, obišao je radove u batajničkoj Osnovnoj školi “Svetislav Golubović Mitraljeta“.   Tom prilikom, razgovarao je sa direktorom škole Igorem Vojnovićem i sa izvođačima, i dobio je uveravanja da će đaci moći da se vrate u svoje školske klupe 1. septembra.   Kako je i dogovoreno građevinski radovi biće završeni […]

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, obišao je radove u batajničkoj Osnovnoj školi “Svetislav Golubović Mitraljeta“.

 

Tom prilikom, razgovarao je sa direktorom škole Igorem Vojnovićem i sa izvođačima, i dobio je uveravanja da će đaci moći da se vrate u svoje školske klupe 1. septembra.

 

Kako je i dogovoreno građevinski radovi biće završeni do kraja juna, uključujući uređenje kompletne fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, a na zahtev roditelja.

 

Na ovaj način biće zaokružena arhitektonska celina školskog zdanja, površine od 5200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

 

U skladu sa merama energetske efikasnosti, škola će biti priključena na gasni sistem grejanja. Izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirala je Opština Zemun.

 

Takođe, Gradska opština Zemun je iz budžeta izdvojila sredstva za radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina.

 

“Od početka projekta rekonstrukcije i dogradnje škole, Opština je aktivno uključena. Na svaki način smo, shodno svojim nadležnostima, maksimalno bili angažovani, kako bi se radovi završili i đaci nastavili školovanje u matičnoj školi“, rekao je predsednik Kovačević.

 

Tokom jula i avgusta, predviđeno je da se učionice i kabineti opreme nameštajem i didaktičkim sredstvima.

 

Sa radovima je trebalo da se počne još u 2020. godini, no roditelji tada nisu bili saglasni da deca pohađaju druge škole, i kada se došlo do kompromisa istekla je građevinska dozvola, tako da se u posao ušlo tek u julu sledeće, 2021. godine.

 

Do privremenog zastoja došlo je i sa porastom cena građevinskog materijala, koji je uzrokovan sveukupnom ekonomskom krizom, kada se prvobitni izvođač radova povukao iz posla.

 

Opština Zemun je tokom trajanja radova finansirala i obezbedila prevoz za učenike starijih razreda ove škole, koji su privremeno pohađali nastavu u OŠ “Ilija Birčanin“ u Zemun Polju, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana