Dizel i benzin jeftiniji za dinar tanjug

Objavljeno: 01.12.2023. 10:52 Izmenjeno: 01.12.2023. 10:52

Maksimalna maloprodajna cena dizela i benzina biće u narednih sedam dana niža za dinar i litar dizela koštaće 200 dinara, a benzina 178 dinara, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine. Nove cene goriva objavljuju se svakog petka i važe do narednog petka u 15.00 časova. Vlada Srbije usvojila je na  sednici […]

Maksimalna maloprodajna cena dizela i benzina biće u narednih sedam dana niža za dinar i litar dizela koštaće 200 dinara, a benzina 178 dinara, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine. Nove cene goriva objavljuju se svakog petka i važe do narednog petka u 15.00 časova.

Vlada Srbije usvojila je na  sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara. Vlada je saopštila da je uredba izmenjena kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija. Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni, navedeno je u saopštenju vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana