Deset novih vozila za suzbijanje larvi i odraslih formi komaraca Studio B

Objavljeno: 26.05.2021. 10:50 Izmenjeno: 26.05.2021. 20:02

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ bogatiji za 10 vozila koja služe za suzbijanje larvi ali i odraslih formi komaraca.

JKP „Gradska čistoća” nabavilo je nova vozila za potrebe suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca. Kupljeno je deset automobila, tako da ih sada ukupno ima 32, precizirao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Vozila su namenjena za tretiranje sa zemlje. Tretira se oko dvanaest hiljada hektara na kojima se nalaze larve i oko 130 hiljada hektara odraslih komaraca. Zahvaljujući novim vozilima bićemo efikasniji u ovom poslu. Nova vozila su terenska, pa je obezbeđen lakši pristup inače nepristupačnim delovima grada, zbog čega su prethodnih godina morali da se koriste avioni koji su u Evropskoj uniji zabranjeni zbog pčela i ne koriste se, osim u krajnjoj nuždi. Tretiranje larvi započelo je još u martu, a dalje će se suzbijanje obavljati svojim tokom – naveo je Vesić.

On je ocenio da je Beograd najbolji u Srbiji, u smislu da ima najviše opreme, podsećajući da je pre godinu i po dana ovaj posao preuzela „Gradska čistoća”.

Direktor ovog preduzeća Marko Popadić je rekao da su sredstva za kupovinu vozila obezbeđena zahvaljujući uspešnoj saradnji Grada Beograda i „Gradske čistoće”. Novi automobili namenjeni su tretiranju nepristupačnih terena, poput nasipa gde je vegetacija gusta. Istakao je da je cilj da usluge koje pružaju građanima budu što bolje, brže i efikasnije, na čemu će se insistirati i ubuduće.

Popadić je precizirao da su sredstva kojima se prskaju komarci ispitana i odobrena od svih relevantnih institucija, među kojima su Biološki fakultet i Institut za pesticide. Preparat nema štetne posledice ni za ljude ni za životinje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana