Ispred Restorana „Velika Skadarlija“, od 11 do 19 sati, u utorak i sredu posetioci iz Beograda i inostranstva biće u prilici da probaju tradicionalna vojvođanska jela, ali i da se upoznaju sa ponudom lokalnih turističkih organizacija iz pokrajine.
Posetioci će imati priliku da saznaju kako se sprema riblja čorba ili šta su to jedinstveni specijaliteti po kojima su gradovi u Vojvodini danas poznati i kako se spremaju čvarci.
Pored gastronomske, bogata turistička ponuda Vojvodine podrazumeva i svetski poznate manifestacije, ali i salaše i čarde, urbani turizam i brojne kulturno – istorijske spomenike.
„Mislim da Vojvodina ima puno toga da ponudi i upravo to je razlog što mi svake godine pokušavamo da u Beogradu privučemo, ne samo Beograđane, koji uvek rado dolaze u Vojvodinu, nego pokušavamo da privučemo i turiste koji dođu u Beograd, a turista je jako puno u Beogradu i top destinacija jeste svakako Beograd“, kazao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.
On je dodao da su Beograd i Novi Sad već neko vreme jedinstvena turistička destinacija za mnoge strance.
„Zahvaljujući komunikaciji, geografskom položaju, ali i prirodnom negde inklinacijom, Beograd i Novi Sad se već dugo prodaju, kao i sve ono što je na putu za Novi Sad, prodaju se kao jedan turistički proizvod i smatramo da je to veoma značajno i nastavićemo i ubuduće“, saopštio je on.
U sredu popodne u Hotelu „Metropol Palace“ DDOR Osiguranje iz Novog Sada će održati panel na kom će biti predstavljena brošura „Riznica ukusa Vojvodine“, u kom se nalaze sve potrebne informacije o tradicionalnim vojvođanskim jelima.