Dani otvorene kuhinje Savamale uz ribu, pasulj… Tanjug, Studio B

Objavljeno: 20.05.2018. 20:01 Izmenjeno: 20.05.2018. 22:23

Svi koji su večeras došli na manifestaciju „Dani otvorene kuhinje Savamale u Beogradu“ na Sava Promenadi, mogli su da probaju tradicionalne lokalne specijalitete pripremane u amfiteatru ispod Savskog mosta kod murala,

Na meniju su bili  pasulj, riblja čorba, paprikaš i gulaš i još mnogo toga ukusnog…

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Društva starosedelaca i ljubitelja Savamale Tomice Spasića,  pripremljeno  je između 12 i 15 kotlića iz kojih su  građani mogli  da probaju sveže pripremljena jela, koja se tradicionalno vezuju za Savamalu.

„Uglavnom deverika i bela riba, koja se po tradiciji koristi za riblju čorbu, a da bi nadomestili nedostatak ribe, kuvamo i pasulj. Ponudu smo proširili paprikašem i gulašem“, rekao je Spasić.

Manifestaciju organizuju Društvo starosedelaca i ljubitelja Savamale i kompanija Belgrade Waterfront, uz podršku drugih partnera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana