Damjanović: Rešićemo problem povezivanja Lazarevca i Beograda Tanjug

Objavljeno: 26.02.2018. 11:15 Izmenjeno: 26.02.2018. 11:15

Kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović razgovarao je sa kandidatima za gradske odbornike iz Opštinskog odbora SRS Lazarevac i tom prilikom iznet je detaljan plan razvoja te opštine.

„Ceo Lazarevac i ceo Beograd mi želimo da vodimo na srpski način, a to znači da se ponašamo domaćinski, da ravnomerno razvijamo sve opštine, nebitno da li su one centralne ili prigradske. Takođe, moramo rešavati nagomilane ekološke probleme, da otklonimo eventualne uzroke koji mogu izazvati katastrofu. Mi imamo rešenje i za te probleme,“ istakao je Damjanović.

Drugi problem, kaže on, je saobraćajno povezivanje Lazarevca sa Beogradom, zapravo jedna vrsta integracije.

Lazarevac je gradska beogradska opština kojoj se moraju vratiti određene nadležnosti, navodi Damjanović.

„Mi smo još prošle godine ponudili i rešenje problema legalizacije, a kroz rešavanje tog problema izdvojena sredstva građana ostaju u budžetu Opštine Lazarevac. Ono što plaćaju ostaće opštini, a neće ići gradu. Radikali imaju dosta već spremnih rešenja,“ kaže Damjanović.

Kako kaže, kandidati Opštine Lazarevac, Opštinskog odbora SRS boriće se srčano kako za čitav Beograd, tako i za Lzarevac, najudaljeniju beogradsku opštinu i koja na ovaj način ne može da funkcioniše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana