Čišćenje kanala počeće 1. avgusta Studio B

Objavljeno: 12.07.2019. 12:08 Izmenjeno: 13.07.2019. 12:35

Čišćenje kanala na levoj obali Dunava počeće 1. avgusta i radove će obavljati „Srbijavode” kojoj je taj posao u nadležnosti, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić  gostujući na Studio B.

– Na levoj obali Dunava postoji oko 950 kilometara kanala, od čega se 179 kilometara nalazi u stambenoj zoni, a ostalo su poljoprivredni kanali. Sada će 200 do 300 kilometara poljoprivrednih kanala biti očišćeno, što će platiti kompanija „Al Dahra”, koja je novi vlasnik PKB-a, a mi smo odvojili 2,5 miliona evra za čišćenje 179 kilometara u stambenoj zoni. Sve što je nelegalno izgrađeno na tim kanalima biće srušeno i očišćeno od 1. avgusta do 15. decembra, a istovremeno ćemo uraditi i rekonstrukciju crpne stanice „Reva” kako bi ona mogla da povuče više vode. Mi smo već uradili rešenja i „Srbijavode” više nikad neće dozvoliti da se bilo šta nelegalno gradi na kanalima jer će odmah uslediti krivične prijave i postupati se u skladu sa zakonom – kazao je Vesić.

On je podsetio da će na proleće početi i izgradnja kanalizacije u tom delu grada.

– Potpisali smo grant sa Evropskom investicionom bankom, počeli smo sa projektovanjem i tamo će biti izgrađeno 90 kilometara kanalizacije, fabrika za preradu otpadnih voda. U naredne dve godine od početka radova, leva obala biće rešena u smislu da će imati fekalnu kanalizaciju, fabriku otpadnih voda, očišćene kanale, što će omogućiti stanovnicima tog dela grada da žive normalno – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika naglasio je i da je prekjuče popodne svih 935 porodica dobilo interventnu pomoć od Gradskog centra za socijalni rad na osnovu oštećenja koja su imali u kućama tokom proteklih jakih kiša.

– Ta pomoć je isplaćena 18 dana posle poplava, što se nikada nije desilo tako brzo. To pokazuje da smo se kao grad i država dobro organizovali i da smo, nažalost, u tim poplavama i bujičnim polavama stekli iskustvo. Želim da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću što je, kada je bio na tom području, obećao da će građani dobiti pomoć, nakon čega smo dobili od Vlade Srbije novac koji smo prosledili građanima čime je pokazana solidarnost prema onima koji su, ne svojom krivicom, pretrpeli štetu – kazao je Goran Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana