CG i dalje bez novih slučajeva, ukupno 125 se oporavilo Tanjug

Objavljeno: 27.04.2020. 17:21 Izmenjeno: 27.04.2020. 17:21

U Crnoj Gori i dalje nema novih slučajeva korona virusa, a ukupno je zaražena 321 osoba.

Tokom dana je analizirano još 94 uzorka.

U međuvremenu, povećan je broj pacijenata koji su se oporavili i koji su imali dva uzastopna negativna testa, i sada ih je ukupno 125.

Najviše ih je u Podgorici (99), Nikšiću (18), Ulcinju (14) i Baru (12).

U opštinama Danilovgrad i Tivat više nema obolelih od korona virusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Ðukanović: CG ulazi u smiraj krize, akrtivirati preduzeća

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je danas u Nikšiću da Crna Gora ulazi u smiraj krize izazvane pandemijom korona virusa i poručio da svi privredni subjeti moraju što pre da aktiviraju svoje kapacitete.

Ðukanović je rekao da je sa rukovodstvom Nikšića razgovarao o sihronizovanju aktivnosti na “animiranju privrednih subjekata kako bi što spremije dočekali mere relaksacije koje preduzima Vlada Crne Gore i kako bi što brže ušli u stanje pune funkcionalnosti i stvaranja dobrog doprinosa nacionalnoj ekonomiji“.

“Nikšić je još jednom pokazao tu svoju specifičnost dobre funkcionalnosti, dobre saradnje, odličnog međusobnog razumevanja i razumevanja sa državnim organima, tako da danas zaista svedočim da je prethodni, veoma teški period prevladan kao jedno vrlo specifično iskušenje kroz koje je prošao i ovaj grad i Crna Gora, i kroz koje prolazi ceo svet“, kazao je Ðukanović.

Rekao je da je dobro što u Crnoj Gori dolazi do smirivanja situacije, ne samo u Nikšiću već u celoj zemlji kada je u pitanju širenje bolesti.

To je, kaže Ðukanović, najvažnija informacija.

„Nadajmo se da ćemo disciplinovanim odnosom prema onome što su sugestije nadležnih medicinskih ustanova doprineti da zaista ovo bude i potpun smiraj krize, i stvaranju pretpostavki za normalizaciju privrednog i društvenog života u našoj zemlji”, kazao je Ðukanović, preneo je portal RTCG.

Dodao je da je bilo zadovoljstvo čuti da su svi subjekti socijalno zaštitnog sistema u Nikšiću veoma kvalitetno obavili posao u prethodnom periodu, i da praktično nema nekih tako urgentnih slučajeva i potreba.

Ðukanović je rekao da Crna Gora ne sme da izgubi ni jedan dan nakon što bude stavljena tačka na krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Svi privredni subjekti, kazao je, moraju što pre biti u stanju da aktiviraju svoje kapacitete.

„Realno smo danas o tome razgovarali, država je u prethodnom periodu pokazala funkcionalnost, država nijednog dana nije zakasnila sa primanjem ljudi koji su socijalno najugroženiji, čak i bez ove krize, a znamo da je to kategorija penzionera, kategorija korisnika socijalne pomoći ali takođe, da i kada izađemo iz ove krize, da su to najranjivije kategorije crnogorskog društva, to su kategorije koje uglavnom žive zahvajujući dodatnim pomoćima najčešće iz kruga svojih porodica kroz generacijsku solidarnost koja je tradicija crnogorskog društva”, rekao je.

Nažalost, primetio je, u ovom periodu zahvaljujući ograničenjima u funkcionisanju kompanija i ta generacijska solidarnost je u značajnom meri limitirana.

Kao najvažniji interes Đukanović je istakao da sada što pre počnu da rade sve kompanije u Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana