ČELNICI OPŠTINE ZEMUN POSETILI DRVAR studio b

Objavljeno: 06.02.2023. 11:03 Izmenjeno: 06.02.2023. 11:03

Tom prilikom, predsednik Kovačević poručio je da dijaspora i Krajišnici uvek mogu da računaju na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. 

Delegacija Gradske opštine Zemun na čelu sa predsednikom Gavrilom Kovačevićem tokom vikenda boravila je u poseti Opštini Drvar.

Na prijemu kod načelnice opštine Drvar Dušice Runić, kojem su prisustvovali i konzul Republike Srbije u Drvaru Jugoslav Đorđević i načelnica opštine Istočni Drvar, koji se nalazi u Republici Srpskoj, Milka Ivanković razgovaralo se o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Predsednik Kovačević, posetio je i Konzularnu kancelariju u Drvaru, koja je administrativni centar za Srbe u Livanjskom kantonu, u federaciji BiH, i simbol jake veze sa maticom. Takođe, položeni su venci na centralno spomen-obeležje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Tom prilikom, predsednik Kovačević poručio je da dijaspora i Krajišnici uvek mogu da računaju na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

“Zemun je na raspolaganju za svaku pomoć, i ovom posetom, počinjemo intenzivnu saradnju dve lokalne zajednice“, istakao je Kovačević, naglasivši da u Zemunu živi mnogo Drvarčana, što je garant ostvarivanja projekata na obostranu korist.

Poseta delegacije Zemuna, završena je prijateljskom utakmicom između Fudbalskog kluba “Borac“ i Fudbalskog kluba “Zemun“. Odlična atmosfera i podrška vernih navijača koji su pratili svoju ekipu do Drvara, završena je pobedom Zemuna, i to pet prema nula.

Ovaj sportski događaj, bio je povod da se Gradska opština Zemun uključi u podršku podmlatku Kluba “Borac“ iz Istočnog Drvara, koji ima tradiciju dugu jedan vek, kako bi 50 mladih igrača imali još bolje uslove za treniranje, i sa svojim vršnjacima iz Zemuna delili iskustva i sportske radosti.

Domaćini su istakli da je ova poseta Zemuna, važna na polju ostvarivanja konkretnih rezultata, i dokaz da je Srbija čvrsto uz svoj narod na zapadu Krajine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana