CEAS:Preispitati delovanje SEAS-a, usmereno protiv CEAS-a Tanjug

Objavljeno: 23.02.2018. 17:16 Izmenjeno: 23.02.2018. 18:37

Centar za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS) zatražio je danas da nadležni organi obrate pažnju na profil i delovanje organizacije Srpsko Evro Atlantska Saradnja (SEAS) navodeći da je njihovo delovanje usmereno protiv CEAS-a.

 

U saopštenju se tvrdi i da se najnoviji talas aktivnosti SEAS-a protiv Centra za evroatlantske studije poklapa sa novom kampanjom direktnih pretnji smrću upućenih direktorki CEAS-a, Jeleni Milić.

Navodi se i da je osnivac SEAS-a izvesni Vencislav Bujić, u javnosti poznat, kako kažu, kao osoba koja održava veze sa Srbima koji učestvuju na strani pro-ruskih snaga u ratu u Ukrajini.

U saopštenju CEAS navodi da je SEAS tendenciozno izabrao ime koje izaziva zabunu, da su prekopirali vizuelni identitet CEAS-a, kao i da su dovodili u zabludu njihove donatore i saradnike.

SEAS u jesen i zimu 2017, u periodu kada je CEAS organizovao veliku konferenciju o NATO-u u Beogradu, te kada je Atlantski Savet SAD objavio svoj izveštaj o Zapadnom Balkanu, svojim tekstovima koje potpisuje Bujić, prestaje da se tendenciozno predstavlja kao CEAS i profiliše kao organizacija usmerena da „dezavuiše i oteža rad CEAS-a“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana