Bus turneja Kreativnog kursa gitare u 19 gradova Srbije

Objavljeno: 06.06.2016. 10:15 Izmenjeno: 06.06.2016. 10:15

Bus turneja Kreativnog kursa gitare počela je juče koncertom i zvaničnim predstavljanjem projekta na platou Sava Centra u Beogradu, a obuhvatiće ukupno 19 gradova širom Srbije.

 

Program je počeo koncertom polaznika Kreativnog kursa gitare na kome je učestvovalo više od 50 mladih gitarista, dok su specijalni gosti koncerta bili članovi školskog hora Osnovne škole „Milan Rakić“ (Novi Beograd).

Koncert je počeo Odom radosti, a publika je imala priliku da čuje i klasične kompozicije kao što su „Malagenja“ i „Napoleonov plač“, kao i hitove „Neko te ima noćas“, „Tišina“ i „Gipsy Song“, saopštili su organizatori.

Turneju je zvanično pokrenuo zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Gordon Dugud, koji je zvanično pokrenuo autobus i započeo turneju.

Zvaničnom predstavljanju projekta prisustvovali su i predstavnici gradova koji učestvuju u projektu, i koji su najavili besplatan edukativni i koncertni program u 18 gradova Srbije.

Nakon koncerta predstavljena je pokretana učionica –  autobus Kreativnog kursa gitare, koji će obilaziti gradove Srbije i na trgovima organizovati besplatne časove gitare, radionice i predavanja, kao i koncerte benda „ZaBeat“ Kreativnog kursa gitare i mladih lokalnih bendova.

Turneja će trajati do 23. juna, a obuhvatiće, pored Beograda, Pančevo, Kovin, Smederevo, Majdanpek, Zaječar, Knjaževac, Niš, Kruševac, Jagodinu, Kragujevac, Vrnjačku Banju, Kraljevo, Novi Pazar, Užice, Požegu, Valjevo, Loznicu i Šabac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana