Budi viđen, budi bezbedan beoinfo

Objavljeno: 20.05.2022. 11:53 Izmenjeno: 20.05.2022. 11:53

U akciji u Zemunu aktivno su učestvovale i pripadnice Saobraćajne policije MUP-a.

Na štandu Republičke agencije za bezbednost saobraćaja i Opštine Zemun, postavljenom na uglu Glavne i Gospodske ulice, realizovana je akcija podele brošure „Budi viđen, budi bezbedan”, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Akciju su realizovali zamenik predsednika Skupštine Opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Zemun Sava Mišković, v. d. direktora Agencije Duško Pešić sa saradnicima i volonterima.

Agencija je pripremila prigodne poklone – fluorescentne trake za ruke, zaštitne prsluke, rance za školarce, lampe, majice, cegere, sve u cilju da zainteresuje pešake i bicikliste kako bi bili oprezniji tokom kretanja i vožnje u noćnim uslovima.

Prema podacima o saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji, pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i čine oko četvrtinu poginulih lica u njima. Agencija za bezbednost saobraćaja je sačinila mikromapu „crnih tačaka”, kojih je u Zemunu više desetina, posebno na raskrsnicama blizu škola.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana