Brnabić:Plate i penzije će rasti više nego inflacija tanjug

Objavljeno: 13.11.2022. 12:37 Izmenjeno: 13.11.2022. 12:37

Stabilnost Srbije, kako je rekla Brnabić, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas.

Predsednica vlade Ana Brnabić najavila je povećnaje plata u javnom sektoru i povećanje penzija za 12,1 odsto od 1.januara, navodeći da će plate i penzije rasti značajno više nego inflacija.

Brnabić je gostujući na Prvoj poručila da smo bez ikakvih najava restrikcije ušli bezbedni u ovu tešku zimu, kontinuiranim rastom plata, penzija i minimalca.

„Kontinuirani rast plate, penzije i minimalca smo ostvarili tako što smo preuzeli na sebe, odnosno da se plaća iz budžeta, podigli smo neoporezivi deo dohodka, na taj način smo smanjili porez i taj trošak preuzeli na sebe“ istakla je Brnabić.

Ona je pričala i o situaciji sa Rusijom i uvođenjem sankcija, navodeći da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvideo još u februaru situaciju koja se trenutno dešva, te je zaključak Saveta za bezbednost Srbije ostao neizmenjen već devet meseci.

„Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, najteži pritisci su bili da će povući sve investitore iz Srbije, što smo mi uspeli da odbranimo, a smatram da su strani investitori došli jer im treba stabilnost u smisli da ne skaču cene energenata“, poručila je Brnabić.

Stabilnost Srbije, kako je rekla Brnabić, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas, dok je jedino za industriju jeftiniji u Mađarskoj, a kada je reč o električnoj energiji, jeftinije za industriju su Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana